Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.07.2011

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske obiskal študente na vojaški praksi

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner je danes, 21. julija, obiskal študente Fakultete za družbene vede smeri obramboslovja - vojaški modul, ki se v organizaciji Centra za usposabljanje Vipava udeležujejo vojaške prakse (VP). Usposabljanje, letos že šestič po vrsti, poteka od 11. do 29. julija, udeležuje pa se ga 76 študentov prvega, drugega in tretjega letnika, od tega 17 študentk in 59 študentov. VP1 se udeležuje 27 študentov in 10 študentk. VP2 se udeležuje 23 študentov in 7 študentk. VP3 se udeležuje 9 študentov. Poleg generala Šteinerja si je prakso ogledala tudi docentka dr. Maja Garb iz Fakultete za družbene vede.

Vojaška praksa kot izbirni predmet pomeni obveznost študentov v okviru študijskega programa na fakulteti, uspešno opravljena praksa vsa štiri leta študija pa je tudi izpolnjen pogoj za morebitno nadaljevanje vojaškega izobraževanja in usposabljanja v Šoli za častnike.

V prvem delu VP vsakega letnika, ki se ga izvede v vojašnici, se udeležence seznani z osnovnimi pojmi in pravili vojaškega življenja. V drugem delu VP, ki se ga izvede s kombinacijo terenskega dela in bivanja v vojašnici, se seznani udeležence z osnovnimi vojaškimi veščinami posameznika ter delno tudi skupine in oddelka.

Foto: des. Boštjan Pogorevc, GŠSV

Flash is required!

Avtor: Samo Finžgar, MORS