Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.04.2011

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske na obisku v Latviji

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner je od četrtka, 28. aprila, do sobote, 30. aprila, na delovnem obisku pri poveljniku nacionalnih oboroženih sil Republike Latvije v Rigi.

Generala bosta izmenjala izkušnje o delovanju v Natu ter o posledicah finančne krize in zmanjševanja sredstev za vojaški proračun. Pogovarjala se bosta tudi o sodelovanju v mednarodnih operacijah in na misijah ter izmenjala izkušnje o sodelovanju enot v silah Isafa in NRF ter o nadaljnjem dvostranskem sodelovanju.

Po sprejemu pri ministru za obrambo Republike Latvije dr. Artisu Pabriksu bo general Šteiner obiskal Združeni operativni center, kjer mu bodo v prostorih Združenega poveljstva oboroženih sil Latvije (Latvian National Armed Forces – LNAF) podrobneje predstavili njihovo strukturo in delovanje. Med obiskom vojaške baze Ādaži bo general Šteiner obiskal tudi bazo latvijskih zračnih sil Lielvārde ter se v sklepnem delu podrobneje seznanil še z latvijskim Centrom za usposabljanje.

.