Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.11.2011

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske na 15. konferenci Jadranske listine

V torek, 22. novembra se je v Zagrebu začela 15. konferenca Jadranske listine (Adriatic Charter), na kateri je kot posebni gost sodeloval tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner. Poleg načelnikov generalštabov držav članic Jadranske listine so na konferenci sodelovali tudi poveljnik Združenega poveljstva sil Nata v Neaplju (JFC Naples) admiral Samuel Locklear, namestnik poveljnika Evropskega poveljstva ZDA (USEUCOM) generalpodpolkovnik Jack Gardner, poveljnik sil EUFOR generalmajor Bernhard Bair in načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić.
Poglavitni temi tokratne konference, ki jo je s pozdravnim govorom začel minister za obrambo Republike Hrvaške dr. Davor Božinović, sta  bili večstransko regionalno sodelovanje na področju vojaškega usposabljanja ter sodelovanje držav članic Jadranske listine v mednarodnih operacijah in misijah. Načelniki generalštabov so se poleg tega seznanili z iniciativo o Regionalnem pristopu k zračni obrambi na območju Balkana (Balkan Regional Approach to Air Defense - BRAAD).
Ob robu konference pa je načelnik Generalštaba Slovenske vojske izkoristil priložnost tudi za dvostranske pogovore in dogovore z državami udeleženkami konference o večstranskem sodelovanju v letu 2012.