Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.07.2011

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske gostil črnogorskega kolega

V sredo, 20. julija, je dvodnevni obisk v Slovenski vojski končal načelnik generalštaba vojske Črne gore viceadmiral Dragan Samardžić.
Viceadmirala je gostil načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, ki mu je prvi dan delovnega srečanja predstavil strukturo in razvoj Slovenske vojske, ga podrobneje seznanil s procesom približevanja Natu in integracije v Nato, podal izkušnje Slovenske vojske v procesu pristopa k Evropski uniji, govorila pa sta tudi o dvostranskem sodelovanju obeh vojsk. V Poveljstvu za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje so gostu predstavili poveljstvo ter Center odličnosti za gorsko bojevanje, pogovarjali pa so se predvsem o sodelovanju obeh držav na področju vojaškega izobraževanja.
Drugi dan obiska je viceadmiral Samardžić obiskal še pripadnice in pripadnike poveljstva 1. brigade Slovenske vojske, v kateri so mu predstavili razvoj brigade, njeno vključevanje v mednarodno okolje ter delovanje njenih posameznikov in enot v mednarodnih operacijah in misijah. Po končani predstavitvi si je delegacija na pehotnem poligonu ogledala dinamično predstavitev, ki sta jo skupaj izvedla 10. in 74. motorizirani bataljon, ob koncu pa so gostom v vojašnici predstavili tehnični zbor oborožitve in vozil ter poljsko kuhinjo 670. poveljniško-logističnega bataljona. Pripadniki kuharskega oddelka so jim pripravili kosilo in jih postregli v pravih terenskih razmerah.


Fotografije: desetnik Robert Cotič, 1. BR