Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.07.2011

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske gosti črnogorskega kolega

Pri načelniku Generalštaba Slovenske vojske generalmajorju mag. Alojzu Šteinerju je v torek, 19., in sredo, 20. julija, na delovnem srečanju načelnik generalštaba vojske Črne gore viceadmiral Dragan Samardžić.

General je gostu predstavil strukturo in razvoj Slovenske vojske, ga podrobneje seznanil s procesom približevanja Natu in integracije v Nato, podal izkušnje Slovenske vojske v procesu pristopa k Evropski uniji, govorila pa sta tudi o dvostranskem sodelovanju obeh vojska. Načelnika generalštaba vojske Črne gore viceadmirala Dragana Samardžića je v okviru obiska v Slovenski vojski sprejel tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Boris Balant. Glavna tema njunih pogovorov je bilo predvsem dosedanje dobro sodelovanje med državama na obrambnem in varnostnem področju, spregovorila pa sta tudi o trenutnih aktivnostih in nadaljnjem sodelovanju.

V okviru obiska v Slovenski vojski bo viceadmiral Samardžić obiskal tudi Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje ter poveljstvo 1. brigade Slovenske vojske.

Flash is required!

- načelnik GŠSV generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

- načelnik generalštaba vojske Črne gore viceadmiral Dragan Samardžić