Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.10.2013

Načelnik generalštaba romunskih oboroženih sil generalpodpolkovnik Stefan Dǎnilǎ bo obiskal Slovensko vojsko

Na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Dobrana Božiča prihaja v sredo, 16. oktobra, na dvodnevni obisk v Slovensko vojsko načelnik generalštaba romunskih oboroženih sil generalpodpolkovnik Stefan Dǎnilǎ. Generalpodpolkovnika Dǎnilo bo sprejel tudi minister za obrambo Roman Jakič.

Ob tej priložnosti se bosta načelnika pogovarjala o dosedanjem in prihodnjem dvostranskem sodelovanju med vojskama, s poudarkom na skupnih usposabljanjih.

Generalpodpolkovnik Dǎnilǎ bo obiskal tudi Vojašnico Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, kjer mu bodo pripadniki 1. brigade predstavili poslanstvo in naloge brigade ter aktivnosti 132. gorskega polka in zmožnosti Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje. V nadaljevanju obiska v enotah Slovenske vojske bo generalpodpolkovnik Dǎnilǎ v Vojaškem objektu Škrilj obiskal še sedež Enote za specialno delovanje, kjer se bo seznanil s poslanstvom in nalogami enote ter si ogledal dinamično predstavitev delovanja specialnih sil Slovenske vojske.

Predstavniki medijev bodo obisk načelnika generalštaba romunskih oboroženih sil generalpodpolkovnika Dǎnile lahko spremljali po naslednjem programu:

sreda, 16. oktober

- 10.00 fototermin ob sprejemu generalpodpolkovnika Stefana Dǎnile z vojaškimi častmi na Ministrstvu za obrambo, Vojkova cesta 55, Ljubljana
- 12.00 fototermin ob sprejemu generalpodpolkovnika Stefana Dǎnile pri ministru za obrambo Romanu Jakiču

Vabljeni!

Več informacij: Marko Prvinšek, mobilni telefon 031 279 285