Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.11.2011

Načelnik Generalštaba obiskal Šolo za podčastnike

V torek, 16. novembra, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner obiskal Šolo za podčastnike v Vojašnici barona Andreja Čehovina v Postojni. Vodstvo šole ga je seznanilo z delovanjem šole, ob tem pa so mu predstavili tudi delovne in bivalne zmogljivosti v šoli.

V nadaljevanju obiska se je general Šteiner srečal s ključnimi predstavniki podčastniškega zbora Slovenske vojske, udeleženci 2. visokega tečaja za podčastnike in 19. B-štabnega tečaja za podčastnike ter s slušatelji Šole za podčastnike, ki so v drugi fazi osnovnega vojaškostrokovnega izobraževanja in usposabljanja.

V okviru informiranja je general Šteiner govoril o vlogi podčastniškega zbora pri podpori profesionalizacije Slovenske vojske, izpostavil praktične implikacije kompetenčnega modela v Slovenski vojski ter spregovoril o prihodnjih izzivih delovanja podčastnikov. General je svoj obisk v Šoli za podčastnike sklenil z ogledom taktične vaje slušateljev 8. tečaja za vodne podčastnike Slovenske vojske in s pogovorom z njimi.