Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.03.2014

Načelnik generalštaba nadaljuje srečanja z župani

V ponedeljek, 10., in danes, 11. marca, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič nadaljeval redna letna srečanja z župani občin, v katerih ima Slovenska vojska razporejene vojašnice in vojaško infrastrukturo. Generalmajor Božič se je včeraj v Vojašnici generala Maistra v Mariboru najprej srečal s predstavniki lokalnih skupnosti, ki so v območju odgovornosti civilno-vojaškega sodelovanja 72. brigade Slovenske vojske, danes pa se je v Vojašnici Petra Petriča v Kranju srečal s predstavniki lokalnih skupnosti, ki so v območju odgovornosti civilno-vojaškega sodelovanja 1. brigade in Logistične brigade Slovenske vojske.

Včerajšnjega srečanja v Mariboru so se udeležili župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, župan Občine Hoče-Slivnica Jože Merkuš, župan Občine Kidričevo Anton Leskovar, podžupan Občine Semič Janez Movern, podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, podžupan Občine Slovenska Bistrica Stanislav Mlakar in predstavniki Mestne Občine Celje, Občine Laško, Mestne občine Murska Sobota, Mestne občine Novo mesto, Občine Puconci in Občine Rogaška Slatina. 

Danes se je generalmajor Dobran Božič v Vojašnici Petra Petriča v Kranju srečal še z župani občin osrednjeslovenske in gorenjske regije. Srečanja so se udeležili župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, župan Občine Škofja Loka Miha Jakše, župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež, župan Občine Borovnica Andrej Ocepek, župan Občine Cerknica Marko Rupar, župan Občine Logatec Berto Menard, župan Občine Ribnica Jože Levstek, župan Občine Bled Janez Fajfar, župan Občine Radovljica Ciril Globočnik in predstavnik Mestne občine Ljubljana Robert Kus.

Načelnik Generalštaba generalmajor Dobran Božič ter poveljniki 1. brigade brigadir Miha Škerbinc, 72. brigade polkovnik Franc Koračin in Logistične brigade polkovnik Milan Žurman so prisotne seznanili z ureditvijo civilno-vojaškega sodelovanja v Slovenski vojski ter z načrtovanimi aktivnostmi brigad v letošnjem letu. Predstavniki občin so pohvalili dosedanje načine sodelovanja vojske v lokalnih okoljih, še posebej so izpostavili sodelovanje pri odpravljanju posledic nedavne ledene ujme.