Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.10.2011

Načelnik Generalštaba na delovnem obisku v ZDA

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner se je v petek, 30. septembra, in soboto, 1. oktobra, mudil na delovnem obisku v Združenih državah Amerike. V bazi Fort Myer v ameriški zvezni državi Virginia se je udeležil slovesnosti ob primopredaji dolžnosti načelnika Združenega štaba Oboroženih sil Združenih držav Amerike. Dosedanji načelnik admiral Mike Mullen po štiridesetih letih službovanja v vojaški uniformi odhaja v pokoj, dolžnost načelnika Združenega štaba Oboroženih sil Združenih držav Amerike pa prevzema general Martin E. Dempsey.

General Šteiner se je admiralu Mullenu zahvalil za sodelovanje in podporo, generalu Dempseyu pa izrazil željo po nadaljevanju dvostranskega vojaškega in obrambnega sodelovanja obeh vojska.

General Šteiner je obisk v ZDA izkoristil tudi za srečanje s predstavnikoma Slovenske vojske v Zavezniškem poveljstvu za preoblikovanje, ki sta ga seznanila z izzivi preoblikovanja, spregovorili pa so tudi o možnostih popolnjevanja poveljstva v prihodnje, ko se Natova poveljniška struktura krči.