Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.04.2019

Načelnica Generalštaba SV in generalna direktorica Policije sta na srečanju govorili tudi o kadrovskih potrebah Slovenske vojske ter Policije

Načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc je na Ministrstvu za obrambo danes, 9. aprila, gostila generalno direktorico Policije mag. Tatjano Bobnar. Načrtovano srečanje je potekalo v delovnem in sproščenem vzdušju, predstojnici organov v sestavi pa sta se strinjali, da je sodelovanje zelo dobro. Razpravljali sta o vzajemnem sodelovanju pri logistični podpori obeh organov, področjih sodelovanja pri izobraževanju in usposabljanju, sodelovanju pri širšem varovanju državne meje ter podpori Policije, ko bo SV septembra v Ljubljani gostiteljica konference načelnikov generalštabov vojsk držav članic zavezništva.

V pogovorih sta posebno pozornost namenili razpravi o zaposlovanju, saj sta oba organa dejavna delodajalca in se v zadnjih letih srečujeta s podobnimi kadrovskimi primanjkljaji. Strinjali sta se, da je kadrovski bazen v Sloveniji omejen in da je treba razmišljati o delitvi kadra v celotnem obrambno-varnostnem sistemu, pri tem pa upoštevati posebnosti, ki izhajajo iz posameznega poklica.

Na tokratnem srečanju je mag. Tatjano Bobnar spremljal njen namestnik Jože Senica, pri pogovorih o Slovenski vojski pa so z generalmajorko Alenko Ermenc izkušnje delili vodje strokovnih organov z Generalštaba SV.

Načelnica in direktorica sta se tudi dogovorili, da bo njuno ponovno srečanje še v prvi polovici letošnjega leta.