Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.12.2019

Načelnica Generalštaba Slovenske vojske obiskala pripadnike na misiji Unifil v Libanonu

V soboto, 7. decembra, je načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc z delegacijo obiskala pripadnike, ki delujejo na misiji Unifil v Libanonu. Udeležili so se slovesnosti ob primopredaji dolžnosti med 26. in 27.  vojaškim kontingentom na misiji ter se pozneje z njimi tudi sestali. Pripadniki so načelnici predstavili delovanje slovenskega kontingenta v Libanonu in izrazili nekaj  pobud. Načelnica Generalštaba jim je predstavila svojo vizijo in izpostavila, da se pri vodenju Slovenske vojske osredinja na status in opremljenost pripadnikov Slovenske vojske, cilje zmogljivosti, vojaško infrastrukturo, znanje kot osnovni gradnik vsake profesije ter organizacijsko kulturo. Na koncu se je pripadnikom zahvalila za dobro delo in jim zaželela vse dobro ob bližajočih praznikih.

V nadaljevanju se je načelnica Generalštaba SV sestala s poveljnikom sektorja zahod v Unifilu brigadirjem Diegom Filippom Fulcom in se je pogovarjala o aktualnih nalogah v območju delovanja ter o spremembi slovenskega vojaškega prispevka v operaciji. Poveljnik sektorja zahod se je zahvalil za prispevek Slovenije ter izpostavil njegovo visoko vrednost, ki je odraz izjemne profesionalnosti pripadnikov slovenskih vojaških kontingentov.

Na misiji deluje 27. kontingent Slovenske vojske , v katerem je 6 pripadnikov. Njihove naloge so nadzor območja odgovornosti, vključno z nadzorom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk v južni Libanon, poleg tega pa tudi pomoč libanonski vojski pri vzpostavljanju in ohranjanju stabilnosti ter opravljanju štabnih nalog v poveljstvu sektorja Zahod.

Fotografije:  Služba za odnose z javnostmi misije Unifil