Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.07.2014

Na vojaškem taboru precej mokro, vendar brez večjih težav

Na vojaškem taboru, ki od ponedeljka, 7., do sobote, 19. julija, poteka v organizaciji Šole za častnike na širšem območju Bohinjske Bele, sta 102 udeleženca, od tega je en dijak zaradi zvina gležnja odstopil že drugi dan. Trenutno je na taboru še 50 sodelujočih dijakov in študentov ter 51 dijakinj in študentk, 58 od njih na vojaškem taboru opravlja obvezno prakso kot študenti Fakultete za družbene vede in Fakultete za varnostne vede.
Na taboru so študenti in dijaki z 22 različnih fakultet in srednjih šol, in sicer s Fakultete za družbene vede, Fakultete za varnostne vede, Teološke fakultete, Fakultete za šport, Fakultete za vede o zdravju, Poslovno-tehniške fakultete, Fakultete za organizacijske vede, Pedagoške fakultete, Filozofske fakultete, Visoke šole za tehnologijo polimerov, Fakultete za elektrotehniko, Veterinarske fakultete, Fakultete za gradbeništvo in Naravoslovno-tehniške fakultete ter Srednje trgovske šole Ljubljana, gimnazij iz vse Slovenije, Živilske šole, Srednješolskega centra Velenje, Srednje prometne šole, Srednje lesarske šole, Šolskega centra Krško Sevnica in Srednje elektro-računalniške šole.
Predstavitveni dan dela študentov in študentk ter dijakov in dijakinj na vojaškem taboru bo za poveljujoči kader Slovenske vojske in predstavnike medijev potekal v četrtek, 17. julija, med 10. in 13. uro. Udeleženci tabora bodo prikazali premagovanje vodnih ovir z vrvnim mostom, premagovanje taktične steze in prikazno vajo delovanja učne čete.


Fotografije: višji vodnik Bojan Ferš, Šola za častnike