Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.11.2010

Na vadišču Poček pri Postojni se je začela osrednja vaja Slovenske vojske Odločen odgovor 2010

Včeraj, 8. novembra, je na vadišču Slovenske vojske Poček pri Postojni potekala slovesnost ob začetku letošnje osrednje vaje Slovenske vojske Odločen odgovor 2010 (Decisive Response 2010).

Osrednji govornik na vaji je bil vodja vaje polkovnik Dušan Toš, ki je udeležencem vaje zaželel uspešno izvajanje nalog, s katerimi se bodo srečali na vaji, ter dejal: »Sodelovanje Slovenske vojske je od začetka sodelovanja v Natovih odzivnih silah uspešno in prepričan sem, da bo tudi v okviru mednarodnega bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo pripravljenost slovenskih pripadnic in pripadnikov na visokem nivoju. Prav tako sem prepričan, da boste v mednarodnem okolju sodelovali odlično in da boste uspešno opravili vse naloge.«

Vaja z udeležbo enot mednarodnega bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo (JRKBO) je namenjena integraciji ter preverjanju taktičnih postopkov in povezljivosti bataljona. V okviru vaje bo potekalo preverjanje pripravljenosti 18. bataljona JRKBO Slovenske vojske za delovanje v 16. rotaciji Natovih odzivnih sil.