Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.09.2010

Na sejmu SOBRA 2010 potekal pogovor o sodelovanju pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

V sklopu predstavitev na sejmu SOBRA je danes, 24. septembra, v predstavitvenem šotoru za mednarodne operacije in misije (MOM) potekal pogovor o sodelovanju pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske. Svoje izkušnje iz delovanja v MOM so predstavili naslednji pripadniki: vojak Borut Sovič iz Gornje Radgone, ki je bil dvakrat na Kosovu, vojak David Slodnjak s Ptuja, ki je bil v Čadu in na Kosovu, vodnik Edvard Kac iz Ljubljane, ki je bil v Afganistanu, desetnik Matic Ajdovc s Kamnika, ki je bil v Libanonu in na Kosovu, ter vojak Iztok Rožanc iz Medvod, ki je bil na Kosovu.

Sogovorniki so predstavili priprave za svoje dolžnosti, ki so jih opravljali v MOM. Borut Sovič je kot zanimivost odhoda v MOM povedal, da je bila njegova izkušnja izjemno pozitivna in je delo na misiji razumel kot »bonus službe v Slovenski vojski«. V pogovoru so sogovorniki izpostavili potrebo po visoki stopnji znanj pri poklicnih vojakih ter jih primerjali s splošnimi znanji v vsakdanjem življenju. Pripravljeni so tudi za prihodnje odhode v MOM, večina se pripravlja na odhod v Afganistan in na Kosovo.