Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.02.2016

Na Postojnskem nadaljevanje uspešne zgodbe o trdnem dokazu

Na območju Osrednjega vadišča Slovenske vojske (OSVAD SV) Postojna se v četrtek, 25. februarja, začne skupno usposabljanje 1. brigade Slovenske vojske in 173. zračno-desantne brigade Oboroženih sil Združenih držav Amerike (173. ABCT) Trden dokaz 6 (angl. Rock Proof 6).

Tokratno usposabljanje bo potekalo do srede, 23. marca, namenjeno pa je izmenjavi znanj in izkušenj med vojskama ter souporabi zmogljivosti in vojaške infrastrukture. Pripadniki 10. pehotnega polka (10. PEHP) bodo skupaj z ameriškimi kolegi iz 503. polka nadaljevali s souporabo zmogljivosti zavezništva, poglavitna namena usposabljanja sta optimizacija usposabljanja z omejenimi viri in povečanje povezljivosti med enotami, njegova največja dodana vrednost pa je v nadaljevanju razvoja združenega bojevanja rodov.

V času izvajanja vojaškega usposabljanja bo gibanje na širšem območju vadišča nekoliko omejeno. Prav tako je na širšem območju in v bližnji okolici mogoče pričakovati povečan promet vojaških vozil ter zaradi streljanja z orožjem večjih kalibrov povečan hrup, v določenih terminih pa bo zaprt tudi zračni prostor nad delom Postojnske.

Prebivalce in morebitne mimoidoče vljudno prosimo za razumevanje. Več in točne podatke o omejitvah gibanja zaradi vojaškega usposabljanja na tem območju najdete na oglasnih deskah ob vstopnih točkah OSVAD SV Postojna in na stalno dosegljivi telefonski številki za podajanje pojasnil o dejavnostih (041 648 914).