Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.01.2012

Na Pokljuki uspešno izveden patruljni tek na smučeh

V soboto, 14. januarja, je v organizaciji Poveljstva za podporo na Pokljuki potekalo 41. odprto prvenstvo Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh.

Na letošnjem patruljnem teku je tekmovalo 7 ženskih in 23 moških ekip Slovenske vojske, 3 ženske in 11 moških ekip Policije ter 3 moške ekipe Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. V okviru tekmovanja so v svoji konkurenci sodelovali tudi borci za vrednote NOB in veterani vojne za Slovenijo. Na progi, ki je bila dolga za moške 10 kilometrov in za ženske 5 kilometrov, so bile postavljene delovne točke, na katerih so ekipe streljale z malokalibrsko puško, se plazile pod oviro, metale šolske bombe v cilj, nosile ranjenca na univerzalnih nosilih, premagovale teren peš in s smučmi.

Med ženskimi ekipami je v absolutni kategoriji in kategoriji pripadnice SV zmagala 1. ekipa Poveljstva za podporo, sledili pa sta ji ekipi Poveljstva sil ter 20. motoriziranega bataljona. Med moškimi ekipami je bila v absolutni kategoriji izmed ekip SV najboljša ekipa 17. bataljona vojaške policije, ki je zasedla tretje mesto. Ta ekipa je tudi zmagala v kategoriji pripadniki SV. Sledili sta ji ekipi Poveljstva za podporo in 132. gorskega bataljona. Odlične so bile tudi ekipe Uprave RS za zašito in reševanje, ki so na tekmovanju sodelovale prvič. Med njimi je zmagala ekipa Gasilsko reševalne službe Kranj.


Foto: švod. Daniel Kirbus, PP in Jerica Pavšič, MORS.