Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.03.2017

Na Pokljuki se je končal deseti mednarodni zimski tabor podčastnikov Nata in partnerskih vojsk

V petek, 10. marca, se je na Pokljuki končal deseti mednarodni zimski tabor podčastnikov Nata in partnerskih vojsk, ki se ga je udeležilo 30 podčastnikov iz 13 držav.

Namen mednarodnega tabora, ki je trajal od 3. do 10. marca, je bil utrditi sodelovanje podčastniških zborov partnerstva, izboljšati raven znanja in vojaških veščin, izmenjati medsebojne izkušnje ter spodbuditi nadaljnji razvoj podčastniških zborov udeleženih vojsk. Med dejavnostmi tabora so se prepletali voditeljstvo, zimsko vojaško gorništvo in izmenjava izkušenj udeležencev.
Na začetku tabora so se udeleženci seznanili z zgodovinsko, kulturno in vojaško dediščino Republike Slovenije, nadaljevali pa so s predstavitvami podčastniških zborov svojih vojsk, kar so s predavanji na najvišji ravni nadgradili še gostujoči predavatelji.

Udeleženci so obiskali tudi vojaški muzej v Pivki in slovensko primorje ter bili v vojašnici Boštjana Kekca na predstavitvi 132. gorskega polka, z inštruktorji so se lahko preizkusili v gorniških veščinah, srečanje pa so končali s tekmovanjem v vojaškem biatlonu, ki so ga pripravili pripadniki Športne enote Slovenske vojske.