Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.06.2016

Na letošnjem Brajnikovem memorialu najbolj jeklene iz 132. gorskega polka, najbolj jekleni pa iz Športne enote Slovenske vojske

V petek, 17., in soboto, 18. junija, so svoje moči in vztrajnost preizkušali policisti, vojaki, gasilci in predstavniki sodstva. Vsak zase, a vseeno skupaj, čeprav to ni bilo nujno potrebno. 116 tekmovalcev se je namreč udeležilo Pohoda razuma, volje in moči – Brajnikovega memoriala, ki ga je tudi letos ob podpori Policije in Slovenske vojske organiziralo športno društvo Bled 92.

29 jeklenih ekip (19 moških, 5 ženskih in 5 mešanih) se je že 23. zapovrstjo poklonilo spominu na začetnika tekmovanja Mitjo Brajnika. Prvi dan so se spopadli s plavanjem v Blejskem jezeru, kolesarjenjem od Velike Zake do Mojstrane, gorskim pohodom od Mojstrane do Požganove Radovne, spet kolesarjenjem do Pokljuke in streljanjem na Rudnem polju. Poleg tega so se ekipe prvi dan preizkusile še v testu iz splošne razgledanosti, drugi (sobotni) del tekmovanja pa nadaljevale s preverjanjem znanja prve pomoči. Sledil je gorski pohod s Pokljuke preko Studorja do Bohinjskega jezera, veslanje po njem, kolesarjenje do Kupljenika, pohod preko Babjega zoba do Ribnega, prečenje reke Save in tek do cilja pod Ribensko goro.

Naziv ekipe z največ razuma, volje in moči v ženski konkurenci si je prislužila ekipa 132. gorskega polka 1. brigade. Sledili sta ji ekipi 10. pehotnega polka in Generalštaba Slovenske vojske. V moški konkurenci jeklenih je bila najboljša ekipa Športne enote Slovenske vojske, drugo mesto je zasedla ekipa iz 132. gorskega polka 1. brigade, na tretjega pa se je uvrstila ekipa Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje.

Izjemno zahtevno in naporno dvodnevno maratonsko športno in spominsko srečanje, na katerem so tekmovalci preizkušali svoje meje vzdržljivosti in trme, je bilo izvedeno v nadvse športnem vzdušju. Po vsaki tekmi res nekdo stopi na najvišjo stopničko, drugi pa mu sledijo. A če je cilj tudi in predvsem pomagati, biti solidaren, tovariški, ob tem pa ne pozabiti na vztrajnost in biti na to celo ponosen, potem so po svoje zmagovalci prav vsi udeleženci.

Čestitke!