Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.09.2017

Na letališču v Cerkljah ob Krki gostili obrambno ministrico Republike Makedonije Radmilo Šekerinsko Jankovsko

Ministrica za obrambo Republike Makedonije Radmila Šekerinska Jankovska je v torek, 5. septembra, z obiskom na letališču v Cerkljah ob Krki sklenila dvodnevni uradni obisk v Republiki Sloveniji. V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki so jo sprejeli brigadir Bojan Pograjc, načelnik štaba Generalštaba Slovenske vojske, brigadir Ernest Anželj, namestnik poveljnika sil Slovenske vojske, in polkovnik Bojan Brecelj, poveljnik 15. polka vojaškega letalstva.

Ministrica Šekerinska Jankovska se je seznanila s strukturo, poslanstvom in nalogami letalstva Slovenske vojske ter si ogledala zmogljivosti letališča v Cerkljah ob Krki, kjer se je srečala tudi s pripadniki zračne obrambe makedonskih oboroženih sil, ki so v okviru dvostranskega sodelovanja na usposabljanju v Slovenski vojski.

Obisk v vojašnici je končala z ogledom Šole za usmerjevalce združenih ognjev Slovenske vojske, kjer so ji predstavili enomesečni mednarodni tečaj za usmerjevalce združenih ognjev, ki pravkar poteka v vojašnici v Cerkljah ob Krki.