Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.05.2014

Na Kosovu zaznamovali dan Slovenske vojske

V soboto, 17. maja, so pripadniki SVNKON 29 Kfor zaznamovali 23-letnico delovanja Slovenske vojske v samostojni državi Republiki Sloveniji. Praznični dan se je začel s športnimi igrami, kjer so se v vojaških igrah, odbojki in nogometu med seboj pomerili vojaki slovenske, italijanske, avstrijske in moldavske vojske. Sledil je slovesni postroj kontingenta s slavnostnima gostoma, poveljnikom Združenega operativnega poveljstva brigadirjem Milanom Obrezo in veleposlanikom Republike Slovenije na Kosovu njegove ekscelence Miljanom Majhnom, ter drugimi mednarodnimi gosti.

Poveljnik kontingenta podpolkovnik Anže Rode je v svojem govoru poudaril, da smo do tega, kar imamo, prišli z delom in spoštljivim odnosom do svoje vojske in domovine. Posebej je izpostavil tudi, da visoki standardi, ki veljajo in jih bomo uveljavljali v kontingentu, zahtevajo neprestano trdo delo in učenje, samodisciplino, prilagodljivost in spoštovanje vrednot slovenske vojske in slovenskega naroda.

Slavnostna govornika, ki sta nas počastila s svojim obiskom, sta v svojih govorih izrazila ponos nad delovanjem Slovenske vojske in ohranjanjem vrednost, ob tem pa poudarila izreden prispevek in pomen sodelovanja Slovenske vojske pri ohranjanju miru in stabilnosti v okviru mednarodne operacije na Kosovu. Ob tej priložnosti so bile na slovesnosti petim povišanim pripadnikom Slovenske vojske podeljeni čini. Srečanje so pripadniki nadaljevali z druženjem, kjer so ob slovenskih dobrotah in glasbi praznovanje tudi končali.