Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

09.02.2010

Na Kosovu obeležili kulturni praznik in podelili medalje v podporo miru

V ponedeljek, 8. februarja, so pripadnice in pripadniki 20. slovenskega kontingenta Kfor v vojaški bazi Villaggio Italia na Kosovu s slovesnostjo obeležili slovenski kulturni praznik. Dogodek so združili s slovesno vročitvijo medalj v podporo miru  pripadnicam in pripadnikom, ki v drugi polovici februarja zaključujejo šestmesečno delovanje v mednarodni operaciji Kfor.
Osrednji govornik na slovesnosti je bil poveljnik 20. kontingenta polkovnik Medja Klemen, ki je v svojem govoru izpostavil pomen kulturnega praznika ter med drugim dejal, da je prispevek slovenskega kontingenta na tej mirovni operaciji izredno pomemben, ter da so profesionalno opravljene naloge odraz dobro usposobljenih pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.
Ob tej priložnosti je zbrane nagovorili tudi poveljnik bojne skupine Sokol podpolkovnik Igor Strojin, ki se je enoti zahvalil za vložen trud in profesionalno opravljeno delo.
Glavnina 20. slovenskega kontingenta se v domovino vrača v drugi polovici februarja, ko jih bo zamenjal 21. slovenski kontingent, ki bo naloge od predhodnega kontingenta sprejel 1. marca.