Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.09.2017

Na Koroškem bo potekalo tekmovanje oddelkov Slovenske vojske v vojaških veščinah

Od četrtka, 14., do sobote, 16. septembra, bo v širši okolici Uršlje gore, Kotelj, Ivarčkega jezera in gradu Vodriž potekalo tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo, na katerem bodo pripadniki oddelkov pokazali psihofizično pripravljenost za delovanje v različnih okoliščinah, s poudarkom na uporabnih vojaških veščinah.

Tekmovanje oddelkov je namensko načrtovano za preverjanje fizične in mentalne sposobnosti, znanja iz osnovnih vojaških veščin preživetja na bojišču, usposobljenosti iz bojnih oddelčnih postopkov in sposobnosti timskega dela ter za krepitev zmagovalnega duha. Letošnjega tekmovanja se bo udeležilo sedem oddelkov Slovenske vojske ter po en oddelek oboroženih sil Hrvaške in ZDA. Ekipe, ki štejejo devet pripadnikov, se bodo pomerile v orientaciji, premagovanju vodnih ovir, osnovah gorništva, streljanju in ostalih veščinah.

Po uspešno končanem tekmovanju bo v soboto, 16. septembra, na gradu Vodriž potekala slovesna razglasitev treh najboljših oddelkov dvodnevnega tekmovanja.
Aktivnosti na terenu bodo potekale po vnaprej določenem scenariju in za okolico – kolikor bo mogoče – nemoteče, saj bo na terenu le manjše število vojakov in vojaških vozil, udeleženci pa se bodo z vozili premikali po javnih cestah in utrjenih gozdnih poteh.