Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.04.2015

Na Bledu poteka mednarodna konferenca glavnih podčastnikov evropskih kopenskih vojsk

Od ponedeljka, 20., do četrtka, 23. aprila, na Bledu poteka 9. mednarodna konferenca glavnih podčastnikov evropskih kopenskih vojsk, ki ga vsako leto v drugi državi organizira Poveljstvo ameriške kopenske vojske za Evropo. Letošnja organizacija konference je pripadla Slovenski vojski, izvedba dogodka v okviru zavezništva pa je visoko priznanje za Slovensko vojsko in hkrati priznavanje zrelosti njenemu podčastniškemu zboru. Celotna aktivnost predstavlja priložnost za nadaljnjo uveljavitev in potrditev podčastniškega zbora Slovenske vojske kot kredibilnega in aktivnega partnerja v okviru zavezništva in regije.

Rdeča nit konference, ki sta jo s pozdravnima nagovoroma odprla glavni podčastnik Slovenske vojske štabni praporščak Igor Tomašič in štabni praporščak ameriške vojske Jeffrey Huggins, so priložnosti za podčastnike v močni Evropi. Udeležence konference je nagovoril župan Občine Bled Janez Fajfar ter izpostavil pomembnost umeščenosti Slovenske vojske v civilno okolje in zgledno sodelovanje občine z enotami 1. brigade Slovenske vojske, ob koncu nagovora pa vsem udeležencem konference zaželel prijetno bivanje v Sloveniji.

Ob tej priložnosti so podčastniki obiskali novoustanovljeni Natov center odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah in si ogledali dinamični prikaz delovanja izvidniškega oddelka 132. gorskega polka.