Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.02.2011

Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska dobitnika srebrne nagrade Effie 2010

Včeraj, 3. februarja, je strokovna žirija pod vodstvom Milene Štular na slovesni sklepni prireditvi Effie 2010 v Malem ateljeju Viba filma v Ljubljani nagradila najboljše med najboljšimi – Slovenska vojska je prejela srebrno nagrado Effie, nagrado za komunikacijsko učinkovitost v kategoriji korporativnega komuniciranja.

Po predstavitvi trženjskih in komunikacijskih ciljev oglaševalske akcije s sloganom Ponosni nase, s katero se je Slovenska vojska v sodelovanju z agencijo Pristop prijavila na razpis za nagrado Effie 2010, je prvostopenjska komisija, sestavljena iz vodilnih menedžerjev in izkušenih strokovnjakov s področja marketinga, strokovnjakov za odnose z javnostmi in drugih oblik korporativnega komuniciranja, izmed vseh prijavljenih komunikacijskih akcij izbrala 14 finalistov, med finalisti pa je drugostopenjska žirija 11. januarja 2011 izbrala prejemnike nagrad, med katere se je uvrstila tudi Slovenska vojska.

Nagrade za komunikacijsko učinkovitost Effie (Effie je registrirana blagovna znamka Ameriške marketinške zbornice – American Marketing Association) podeljuje žirija oglaševalcem in agencijam, ki prek vodenega postopka in dvostopenjske presoje dokažejo neposredno povezavo med komuniciranjem ter doseganjem in preseganjem zastavljenih poslovnih, marketinških in komunikacijskih ciljev.

Srebrna nagrada je bila ponosnim nase podeljena za rezultate, dosežene pri promocijski akciji, s čimer sta se Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska uvrstila v skupino 9 nagrajencev in s tem v skupino 9 najbolj prepoznavnih komunikacijskih učinkovitosti.

Nagrado je v imenu Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske prevzel tiskovni predstavnik Simon Korez, ki se je na prireditvi zahvalil vsem pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske za promocijo, ki jo izvajajo pri vsakodnevnih dejavnostih v Sloveniji, v mednarodnih operacijah in misijah ter v vojaških predstavništvih v tujini.

Uvrstitev na listo prejemnikov nagrade Effie, ki velja za najuglednejšo nagrado s področja tržnega komuniciranja v slovenskem prostoru, je za delo Slovenske vojske v 20. letu delovanja v samostojni Sloveniji veliko priznanje. Že 20 let smo ponosni nase, bodimo še naprej!

Foto: štabni vodnik Tomaž Harle

 

Srebrni Effie 2010.

Med nagradami Effie 2010 tudi srebrna za ponosne nase.

Voditelj prireditve Peter Poles pozdravlja pripadnice in pripadnike Slovenske vojske.

Vodja strokovne žirije Milena Štular podeljuje nagrado za korporativno komuniciranje Ministrstvu za obrambo in Slovenski vojski.