Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.07.2015

Mina Markovič postala evropska prvakinja, domov se vrača s tremi medaljami

Na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v švicarskem Chamonixu je Mina Markovič postala evropska prvakinja v disciplini težavnost. Najboljša je bila že v polfinalni, nato pa tudi v finalni preizkušnji, s čimer je fenomenalno začela letošnjo sezono. »To je le potrditev težkih in uspešnih treningov v zadnjem obdobju,« je povedala presrečna Mina po koncu tekmovanja. Hkrati je evropsko prvenstvo štelo tudi za uvodno tekmo svetovnega pokala, tako da so prisotni na tekmovanju dvakrat slišali državno himno Slovenije. V kombinaciji težavnosti in balvanov (6. mesto je osvojila pred časom v Innsbrucku) je skupno osvojila 2. mesto in postala še viceprvakinja stare celine v kombinaciji obeh disciplin.

V Peitingu na Bavarskem je potekala tretja tekma svetovnega pokala v skokih na cilj. Slovenska ekipa v postavi Bečan, Pristavec, Erjavec, Vindiš in Balta je v težkih vremenskih razmerah na koncu tekmovanja še ujela uvrstitev na stopničke in po treh tekmah svetovnega pokala ostaja na vrhu ekipne razvrstitve. V posamični konkurenci je Gorazd Vindiš osvojil 3. mesto in po polovici tekmovanj (zmaga na Reki in tretje mesto v Nemčiji) ostaja vodilni v posamični konkurenci.

Tjaša Vozelj je odlično nastopala na mednarodnem plavalnem mitingu v Kamniku. V disciplini 50 m prsno je dosegla odličen izid 32,06 s, ki je po mednarodnih tablicah vreden kar 803 točke.

Fotografija: arhiv Športne enote SV

Fotografija: Zoran Račič

Fotografija: arhiv Športne enote SV