Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.04.2017

Mednarodno vojaško vajo Ščit 2017 si je ogledal predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor

V torek, 11. aprila, se je z dnevom za povabljene goste in medije nadaljevala mednarodna vojaška vaja Ščit 2017. Predstavitev vaje sta si na rtu Kamenjak pri Puli ogledala predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor ter hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predstavitev vaje so si ogledali tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman ter hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević in načelnik Generalštaba Oboroženih sil Republike Hrvaške general dr. Mirko Šundov. Glavni namen in cilj tokratne vaje, na kateri so pripadniki Slovenske vojske sodelovali četrtič zapored, je bil prikazati izurjenost posadk zračne obrambe v pripravi in izvedbi bojnega streljanja na cilje v zračnem prostoru ter integracija in sodelovanje logističnih enot slovenske in hrvaške vojske pri zagotavljanju pogojev za delo in bivanje na terenu. Vaja se bo končala v sredo, 12. aprila. 
 
Fotografije: desetnik Daniel Mlakar, OOJ