Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.10.2009

Med zmagovalci Zlatega bobna tudi promocijska kampanja Ponosni nase

Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska sta v sodelovanju z agencijo Pristop v preteklem letu izvajala celovito integrirano kampanjo za pridobivanje kandidatov za zaposlitev v SV s sloganom Ponosni nase. Ta je na PR-premieri na letošnjem mednarodnem festivalu Zlati boben prejela nagrado Golden drum (zlato nagrado) v prestižni kategoriji Integrirane in holistične komunikacije. Ob izredno močni mednarodni konkurenci velja biti posebej ponosen tudi na dejstvo, da sta bili v ožji krog uvrščeni le dve slovenski kampanji. V tekmovalne in Off drum kategorije festivala Zlati boben je bilo prijavljenih skupno 2.474 del. V letošnji novi kategoriji PR pa je festival zabeležil kar 116 prijav iz 24 držav.

Zlati boben je oglaševalski festival Nove Evrope, 400-milijonskega trga, ki deluje med Trstom in Vladivostokom, Helsinki in Tel Avivom. Že šestnajsto leto zapored se festival odvija v prvem tednu oktobra v Portorožu. Skozi leta je Zlati boben postal eden najpomembnejših oglaševalskih festivalov Nove Evrope in drugi največji mednarodni festival v Evropi, takoj za festivalom Cannes Lions. Tekmovanja za prestižne nagrade Zlatega bobna se vsako leto udeleži 2.500 udeležencev. Izdelki, kampanje, televizijski oglasi in predstavitve se predstavijo v živo pred žirijo in gledalci. Zlati boben s svojim programom postavlja vedno višje standarde kakovosti.

Promocijska kampanja Ponosni nase je v enem letu dosegla precejšnjo medijsko odmevnost ter povečano prisotnost obrambnega sistema, še posebej Slovenske vojske, v javnosti. V času izvajanja kampanje je Slovenska vojska dosegla zaposlitvene cilje. Prihod novih kandidatov za zaposlitev se je v obdobju med septembrom 2008 in septembrom 2009 v povprečju več kot potrojil, s tem je SV dosegla in presegla načrt zaposlovanja.

Besedilo: Simon Korez