Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.02.2018

Med pripadniki drugega kontingenta SV na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji namestnica generalnega sekretarja Nata Rose Gottemoeller

Namestnica generalnega sekretarja Nata Rose Gottemoeller je v četrtek, 1. februarja, v Latviji obiskala večnacionalno bataljonsko bojno skupino na misiji Okrepljena prednja prisotnost, znotraj katere deluje drugi kontingent Slovenske vojske. V okviru predstavitve enot v vojaški bazi Adaži je njeno pozornost posebej pritegnila slovenska vojaška zmogljivost voda za JRKBO. Povedala je, da je navdušena nad vozili in tehniko voda za JRKBO, še posebej pa je izpostavila visoko motiviranost ter dobro usposobljenost pripadnikov SV.

Obisk namestnice generalnega sekretarja Nata so spremljali veleposlaniki držav članic zavezništva, ki delujejo znotraj bataljonske bojne skupine, med katerimi je bil tudi veleposlanik in stalni predstavnik Republike Slovenije pri Natu Jelko Kacin. Poleg Slovenije svoj delež v BBSk pod vodstvom Kanade prispevajo še Albanija, Italija, Poljska, Slovaška in Španija.