Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.11.2012

Mariborska Kadetnica gosti mednarodno konferenco z naslovom Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji Jugovzhodne Evrope

V torek, 27. novembra, se je v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru začela mednarodna konferenca z naslovom Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji Jugovzhodne Evrope, ki jo Ministrstvo za obrambo organizira skupaj z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji, ameriškim Centrom za civilno-vojaška razmerja in Inštitutom za korporativne varnostne študije.


Uvodno slovesnost konference so v Avditoriju generala Maistra odprli Boštjan Perne z Ministrstva za obrambo, veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph A. Mussomeli, predstavnik ameriškega Centra za civilno-vojaška razmerja dr. Thomas Mockaitis in direktor Inštituta za korporativne varnostne študije mag. Miran Vršec.

Organizatorje mednarodne konference in udeležence je s slovesnim nagovorom počastil predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije prof. dr. Ernest Petrič, vsebinski del konference pa je s svojim predavanjem kot nacionalni koordinator za ukrepe proti terorizmu začel direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije doc. dr. Damir Črnčec.

Mednarodne konference se udeležujejo predstavniki 29 držav in treh mednarodnih organizacij (OVSE, EU in Nato). Konferenčni program obsega 11 vsebinsko sklenjenih sekcij, usmerjenih v obravnavo problematike – Upravljanje s posledicami storjenega terorističnega dejanja – izzivi učinkovitosti in koordinacije.

Foto: Bruno Toič, Carmen Kos