Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.02.2015

Logistično brigado obiskali predstavniki Šolskega centra Kranj

V ponedeljek, 9. februarja, je na povabilo poveljnika Logistične brigade (LOGBR) polkovnika Milana Žurmana poveljstvo brigade v Vojašnici Petra Petriča v Kranju obiskalo vodstvo sosednjega Šolskega centra Kranj, skupaj z ravnateljicami njihovih srednjih šol, višje šole in medgeneracijskega izobraževalnega centra.
»Namen povabila in obiska je bila predvsem seznanitev potreb po zaposlovanju v Slovenski vojski v letu 2015 ter predstavitev specialističnih vojaških poklicev, ki jih imamo v LOGBR. Poveljnik LOGBR polkovnik Milan Žurman je ob pozdravnem nagovoru in v nadaljevanju predstavil strukturo, poslanstvo in naloge LOGBR, pripadniki LOGBR in Uprave za obrambo Kranj pa so vodstvu in ravnateljicam Šolskega centra Kranj predstavili poklic vojaka ter postopke ob zaposlitvi, predstavili karierne poti vojaka, podčastnika in častnika, poklic inženirja mehatronike in elektronike, elektromehanika-elektronika, informatika, mehatronika, elektrikarja, vojaka vezista in vojaka informatika,« so ob koncu obiska pojasnili v LOGBR in dodali, da je bil obisk vodstva Šolskega centra Kranj in ravnateljic zelo uspešen, saj so se vsi sodelujoči strinjali, da je nadaljnje skupno sodelovanje in oblikovanje konkretnih predlogov na področju specialističnega izobraževanja za vojaške poklice, programe prekvalifikacij, tečaje ter izmenjave znanj in izkušenj tako v interesu Slovenske vojske kot Šolskega centra Kranj.
 
 
Fotografije: pripadniki LOGBR

Foto 1: Poveljnik Logistične brigade polkovnik Milan Žurman je v poveljstvu brigade v Vojašnici Petra Petriča v Kranju sprejel vodstvo sosednjega Šolskega centra Kranj, skupaj z ravnateljicami njihovih srednjih šol, višje šole in medgeneracijskega izobraževalnega centra.

Foto 2: Namen povabila in obiska je bila predvsem seznanitev potreb po zaposlovanju v Slovenski vojski v letu 2015 ter predstavitev specialističnih vojaških poklicev, ki so v LOGBR.

Foto 3: Pripadniki LOGBR in Uprave za obrambo Kranj so vodstvu in ravnateljicam Šolskega centra Kranj med drugim predstavili tudi poklic vojaka ter postopke ob zaposlitvi.