Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

02.07.2013

Logistična brigada organizira zanimiv poletni tabor za otroke iz kranjske občine

V sredo, 3. julija, bo logistična brigada v sodelovanju z Mestno občino Kranj v kranjski Vojašnici Petra Petriča odprla vrata osnovnošolskim otrokom. Namen tabora je omogočiti socialno ogroženim otrokom prijeten in zanimiv teden, preživet v naravi.

Tabor bo organiziran v dveh terminih po teden dni, in sicer od 3. do 9. julija ter od 11. do 17. julija. Udeležili se ga bodo otroci, stari od 10 do 15 let, ki bodo v posameznem terminu razdeljeni v dve skupini po starosti, in sicer od 10 do 12 let ter od 13 do 15 let. V prvem terminu je predvidena udeležba 30 otrok, v drugem pa 22 otrok.

Za otroke bo v obeh skupinah skrbelo po sedem animatorjev, pripadnic in pripadnikov logistične brigade.

Načrtovane so ekskurzije po lokacijah Slovenske vojske, in sicer obisk Parka vojaške zgodovine v Pivki, ogled vojaške ladje Triglav v Ankaranu ter ogled plovil 15. polka vojaškega letalstva v Cerkljah ob Krki, delavnice borilnih veščin in vojaških spretnosti, risarska delavnica, postavitev tabora, orientacija ter družabne igre.

Njihov dan se bo začel z vstajanjem ob 7. uri in končal ob 22. uri.

Ob koncu tabora v drugem terminu se bodo zadnji dan otrokom v kranjski Vojašnici Petra Petriča pridružili župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, poveljnik logistične brigade polkovnik Milan Žurman, načelnica Urada za družbene dejavnosti Nada Bogataj Kržan in brigadni podčastnik praporščak Igor Svečak, z njimi pa bodo podoživljali utrip tabora.

Na sklepno aktivnost otrok na delovni točki plezanja v sredo, 17. julija, bodo ob 13. uri povabljeni tudi predstavniki medijev.