Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.02.2020

Libanonskim otrokom so podarili knjige, igrače in šolske potrebščine iz Slovenije

Slovenski vojaki, ki delujejo v operaciji Unifil, so poleg rednih nalog, ki jih tam opravljajo, organizirali in izvedli nekatere dogodke in aktivnosti s ciljem promocije Slovenije. Namen teh aktivnosti je bil vzpostavitev pristnejših odnosov z ostalimi pripadniki Unifila ter z lokalnim prebivalstvom v Libanonu.

Najzahtevnejši izmed projektov je bila donacija knjig, igrač in šolskih potrebščin. V ta projekt so bili vključeni kar trije Slovenski kontingenti, ki delujejo v operaciji Unifil. Donacijo so slovenski vojaki izvedli v sodelovanju s sektorjem za civilno vojaško sodelovanje poveljstva sektorja zahod ter Malezijskim bataljonom.

Knjige, igrače in šolske potrebščine, ki so jih donirali, Vrtec Škofja Loka, Vrtec Antona Medveda iz Kamnika, Vrtec Sežana, Vrtec Otona Župančiča – enota Čurimuri iz Ljubljane in Humanitarno društvo Mamice za Ruandske otroke, so pripadniki 25. kontingenta s pomočjo J4 in J9 PSSV ter Vojaškega vikariata zbrali in poslali v Libanon. Tam so nato poslano pripravili za donacijo pripadniki 26. kontingenta, vse skupaj pa so predali, več osnovnim šolam in vrtcem na območju delovanja Slovenske vojske v Libanonu, pripadniki 27 kontingenta.

Ravnateljica, ki je odgovorna za več šol in vrtcev v mestu Shhur se je zahvalila za donacijo ter izpostavila »S to donacijo ste osrečili več tisoč otrok, ki obiskuje šole in vrtce znotraj moje odgovornosti, zato se iz srca zahvaljujem vsem donatorjem iz Slovenija za to velikodušno dejanje«.

Ne glede na povečano intenzivnost rednega dela in vseh dogodkov, ki služijo promociji Slovenije in Slovenske vojske ter ob zavedanju situacije v regiji, se pripadniki slovenskega kontingenta v Libanonu, počutijo odlično.