Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.09.2009

Lahki raketni vod zračne obrambe uspešno opravil taktično vajo z bojnim streljanjem

V začetku tedna so pripadniki lahkega raketnega voda zračne obrambe opravili še zadnjo nalogo v procesu preverjanja usposobljenosti voda za delovanje v okviru lahke bataljonske bojne skupine. Na vojaškem vadišču in strelišču Krivolak v Makedoniji so taktično vajo končali z bojnim streljanjem na cilje v zračnem prostoru.
Postopke taktične vaje in bojnega streljanja je po Natovi metodologiji za ocenjevanje in vrednotenje usposobljenosti enot zračne obrambe ocenjevala skupina za ocenjevanje. Vaja je bila letošnja osrednja aktivnost pripadnikov 9. bataljona zračne obrambe, pri njeni izvedbi pa so sodelovali tudi pripadniki 20. motoriziranega bataljona, 670. poveljniško-logističnega bataljona, 15. helikopterskega bataljona in 157. logističnega bataljona SV.
Taktično vajo z bojnim streljanjem so si ogledali minister za obrambo Republike Makedonije Zoran Konjanovski, veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Makedoniji Alain Brian Bergant v spremstvu slovenskega vojaškega atašeja polkovnika Janeza Butare, poveljnik sil makedonske vojske generalmajor Zoran Dimov, predstavniki atašejskega zbora v Republiki Makedoniji in drugi visoki gostje.