Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.11.2010

Kuharska ekipa Slovenske vojske se je pred odhodom na svetovno kuharsko prvenstvo predstavila javnosti

Danes, 10. novembra, je v Centru vojnih veteranov v Logatcu potekala predstavitev 12-članske kuharske ekipe Slovenske vojske, ki se bo med 20. in 24. novembrom udeležila 11. svetovnega prvenstva v kuhanju EXPOGAST 2010 v Luksemburgu. Kuharsko ekipo sestavljajo vodja ekipe Zvonko Vidovič, kuharji Lidija Zebec, Robert Pavlin, Kristjan Pintarič, Nataša Svenšek in Avgust Vojsk, v spremljevalni ekipi so vodja ekipe Uroš Žibert, strokovni vodja kuharske in spremljevalne ekipe Gregor Ferbežar, logistično podporo pa bodo nudili Albert Lavtar, Stanko Fabjančič, Renato Trajbar in Matej Bregant. Današnje predstavitve se je udeležil tudi poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan.

Ob tej priložnosti so predstavili 7 tekmovalnih menijev, s katerimi se bodo v močni mednarodni konkurenci vojaških kuharskih ekip pomerili na prvenstvu, prav tako pa je kuharska ekipa vse vabljene goste in predstavnike medijev na koncu postregla s tekmovalnim menijem. 

Slovenska vojska se je na pobudo slovenskega kuharskega in slaščičarskega mojstra Janeza Lenčka leta 2006 prvič odločila, da predstavi znanje vojaških kuharjev na svetovnem prvenstvu v kuhanju EXPOGAST v Luksemburgu. 6-članska kuharska ekipa je takrat prejela srebrno medaljo v pripravi toplega obroka, ki so ga kuharji skuhali pred obiskovalci v vojaški terenski kuhinji.

Zadnje tekmovanje kuharskih ekip je bilo leta 2008 na kuharski olimpijadi IKA 2008 v Nemčiji, kjer je mednarodna strokovna komisija trud kuharjev Slovenske vojske nagradila z bronasto medaljo.

Foto: Emil Jalovec, GŠSV

Video posnetek (youtube): Brane Petrovič, MORS