Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.10.2013

Končana likovna delavnica Maister 2013

V četrtek, 10. oktobra, se je v Vojašnici generala Maistra končala tradicionalna likovna delavnica generala Maistra, katere se je udeležilo 25 akademskih slikarjev, likovnih pedagogov in slikarjev samoukov.

Letošnjo likovno delavnico je 72. brigada organizirala v sodelovanju s Sektorjem za vojaške zadeve Direktorata za obrambne zadeve, Mestno občino Maribor, Medgeneracijskim informativnim družabnim središčem Slovenska Bistrica in Vojašničnim klubom Vojašnice generala Maistra.

Udeleženci letošnje delavnice so na platno prenesli lepote starega mosta v Mariboru, mariborsko kočo na Pohorju, kadetnico ter življenje in delo generala Maistra. Ob koncu delavnice se je poveljnik 72. brigade polkovnik Franc Koračin vsem udeležencem zahvalil za sodelovanje in jih povabil na prihodnje srečanje. Ustvarjalci iz vrst Slovenske vojske in Ministrstva za obrambo ter umetniki iz civilnega okolja so se zahvalili za povabilo ter poudarili, da z velikim veseljem sodelujejo pri tovrstnih delavnicah, kjer se vzpodbuja kulturno udejstvovanje pripadnikov Slovenske vojske in Ministrstva za obrambo ter pridobiva likovna dela za popestritev delovnega okolja v poveljstvih in enotah Slovenske vojske.

Umetniška dela likovne delavnice Maister 2013 bodo razstavljena v okviru dogodkov ob praznovanju dneva 72. brigade v novembru. Odprtje razstave bo v četrtek, 21. novembra, v prostorih Mestne občine Maribor.

Foto: stotnik Dušan Petrovič