Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.11.2014

»Ko govorimo o Slovenski vojski, lahko rečemo, da ostaja Kosovo naša prva prioriteta tudi v prihodnje,« je poudaril brigadir Obreza

S temi besedami je svojo zahvalo pripadnikom in pripadnicam 29. kontingenta Slovenske vojske (SVNKON 29 Kfor), ki se je nedavno vrnil s Kosova, za korektno opravljeno delo potrdil osrednji govornik, poveljnik Združenega operativnega centra brigadir Milan Obreza.


Ob povratku kontingenta iz mednarodne operacije sil Kfor na Kosovu so bili v petek, 7. novembra, v Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka postrojeni pripadniki in pripadnice manevrskih čet 10. pehotnega in 132. gorskega polka, šestih skupin za povezavo in nadzor, helikopterske enote, logističnih oddelkov ter nacionalnega podpornega elementa. Z uvodnim nagovorom je pripadnikom kontingenta dobrodošlico doma izrekel poveljnik 1. brigade Slovenske vojske brigadir Miha Škerbinc, poveljnik SVNKON 29 Kfor podpolkovnik Anže Rode pa je v kratkem govoru strnil svoj pogled na opravljeno službo domovini.


Za kvalitetno opravljeno šestmesečno vzdrževanje varnega in stabilnega okolja, zagotavljanje pogojev za prenos odgovornosti civilnim oblastem ter varovanje objektov posebnega pomena na Kosovu so postrojeni pripadniki in pripadnice prejeli medalje v službi miru, slovesnost pa je z glasbo popestril trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske.

Foto: višji štabni vodnik Karel Movrin, GŠSV