Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.08.2015

Kauzer se vrača po poškodbi z zmago v svetovnem pokalu

Na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v francoskem mestu Pau je pripadnik športne enote Peter Kauzer dokazal, da se vrača v šampionsko formo.  Po nekaj letih premora je znova zmagal na tekmi svetovnega pokala in hkrati osvojil prvo mesto v skupnem seštevku za leto 2015.

Peter je skozi progo vozil odlično, ni se spravljal v težje položaje, se sicer dotaknil enih vrat, a na koncu zasluženo slavil. Sprva je bil na drugem mestu, a so Francozu Coloberju zaradi zgrešenih vrat prišteli 50 sekund kazenskega pribitka. »To sem bil ponovno stari jaz,« je komentiral svoj nastop Kauzer in kazal veliko optimizma pred nastopom na svetovnem prvenstvu, ki bo septembra v Londonu.

Zadnji dan tekmovanja je v ekipnih nastopih je slovenska ekipa zasedla 2. mesto med kanuisti v postavi Božič, Savšek, Lenarčič. Na zahtevni progi so bili hitri, a nenatančni in prišli v cilj z 10-sekundnim zaostankom za zmagovalci iz Francije. Naj omenimo, da je Luka Božič v finalni vožnji posameznikov zasedel 7. mesto. Ekipa kajakašev v postavi Kauzer, Brus in Peterlin se je na progo podala kot zadnja, imela nekaj težav na protitočnih vratih in na koncu s petimi sekundami zaostanka zasedla 3. mesto.

Fotografije: arhiv ŠPE