Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.05.2017

Kandidati šole za častnike sodelovali na konferenci CEFME

Od ponedeljka, 8., do četrtka, 11. maja, se je delegacija Šole za častnike Centra vojaških šol udeležila znanstvene konference za študente, ki je potekala v organizaciji CEFME (Central European Forum on Military Education) na hrvaški vojaški univerzi v Zagrebu.

Štiridnevnega dogodka se je udeležilo 23 študentov iz osmih držav. Slovensko vojsko sta zastopala kandidata za častnike Tea Bizjak, ki je pisala o vojaškem voditeljstvu, in Luka Jenič, ki je napisal članek o hibridnem vojskovanju. Vodja delegacije in mentor Tei Bizjak je bil podpolkovnik Dejan Okovič s Katedre vojaških ved. Mentor za pripravo članka Luke Jeniča je bil slušatelj višjega štabnega tečaja major David Stonič. Udeleženci so tekmovali v znanju s treh različnih področij, in sicer hibridno vojskovanje, sodobni izzivi vojaškega voditeljstva in vojaški inženiring. Tekmovalci na konferenci so napisali strokovni članek, nato pa predstavili vsebino in branili teze pred mednarodno komisijo ocenjevalcev, ki so jo sestavljali mentorji. Oba pripadnika Slovenske vojske sta v svojih skupinah dosegla odlični prvi mesti.

Po vrnitvi je delegacijo sprejel poveljnik Centra vojaških šol brigadir mag. Vilibald Polšak, ki se je zahvalil udeležencem za zastopanje ne konferenci in jim čestital za uspešno opravljeno delo. Od jeseni 2017 bo pokroviteljstvo in vodenje programa CEFME za eno leto prevzela Slovenska vojska, ki bo v tem času organizirala več dogodkov. Najpomembnejša bosta strokovna in znanstvena konferenca, ki ju bo Center vojaških šol organiziral v Mariboru.

Fotografije: arhiv CVŠ