Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.04.2011

Judoistki Športne enote Slovenske vojske osvojili medalji na evropskem prvenstvu v Carigradu

V Carigradu se je 24. aprila končalo štiridnevno evropsko prvenstvo v judu, kjer so slovenske barve branili tudi pripadniki Športne enote Slovenske vojske, in sicer Urška Žolnir, Raša Sraka Vukovič, Lucija Polavder in Matjaž Ceraj. Največji uspeh sta dosegli Lucija Polavder in Urška Žolnir, ki sta osvojili bronasti odličji.

V kategoriji do 63 kilogramov je v petek, 22. aprila, Urška Žolnir osvojila bronasto kolajno, potem ko je v borbi za tretje mesto z iponom ugnala Izraelko Yarden Gerbi. Raša Sraka Vukovič je bila v kategoriji do 70 kilogramov peta. Kot je povedala Žolnirjeva, je odličja zelo vesela in je »lepa motivacija za nadaljnje delo, ki bo vse prej kot lahko.« Žolnirjeva je osvojila že četrto odličje na evropskih prvenstvih, potem ko je bila v Tbilisiju 2009 zlata, v Lizboni 2008 bronasta, v Beogradu 2007 pa srebrna.

V soboto je na zadnji dan posamičnega evropskega prvenstva na zmagovalni oder stopila judoistka Lucija Polavder, ki je osvojila bronasto kolajno, Matjaž Ceraj pa je v kategoriji nad 100 kilogramov osvojil deveto mesto. V borbi za tretje mesto se je Polavderjeva spopadla s Poljakinjo Urszulo Sadkowsko, kjer sta prišli do izraza njeni prednosti - hitrost in okretnost.

Na Ministrstvu za obrambo in v Slovenski vojski čestitamo judoistkam in judoistu Športne enote Slovenske vojske.