Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.08.2014

Izjemen konec tedna za pripadnike Športne enote Slovenske vojske

Pretekli konec tedna je bil izjemno učinkovit za pripadnike in pripadnice Športne enote Slovenske vojske. Na različnih športnih tekmovališčih po svetu sta se najbolj izkazali padalka Maja Sajovic in biatlonka Teja Gregorin z osvojenima naslovoma svetovnih prvakinj.

Maja Sajovic, ki je z ostalimi člani slovenske padalske reprezentance nastopala na svetovnem prvenstvu v Banjaluki, je pretekli petek popoldne prvič v karieri osvojila naslov svetovne prvakinje v skokih na cilj. S četrtim mestom v ekipni tekmi so se izkazali tudi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek.
 
Slovenska biatlonska reprezentanca je na svetovno prvenstvo v letnem biatlonu, ki je od preteklega četrtka do nedelje potekalo v ruskem Tjumnu, poslala najbolj renomirane tekmovalce. Teja Gregorin je osvojila dva naslova svetovne prvakinje, saj je bila najboljša tako v sprintu kot tudi v zasledovanju. Vicenaslov svetovnega prvaka je osvojil Klemen Bauer, ki je po 6. mestu v sprintu v zasledovalni tekmi napredoval na 2. mesto. V ekipni tekmi mešanih štafet, katere člani so bili tudi Teja Gregorin, Klemen Bauer in Andreja Mali, so člani slovenske reprezentance osvojili 3. mesto. Na posamičnih tekmah je nastopila tudi Andreja Mali, ki je osvojila 10. in 6. mesto.

Na evropskem prvenstvu v plavanju, ki je pretekli teden potekalo v Berlinu, so nastopili trije pripadniki in pripadnice Športne enote. Damir Dugonjić je osvojil bron na 50 metrov v prsni tehniki, najboljša uvrstitev Anje Klinar je bilo 11. mesto (200 metrov delfin), Tanje Šmid pa 15. mesto na 200 metrov v prsni tehniki.

V francoskem Meribelu je bila na sporedu zadnja letošnja dirka svetovnega pokala za gorske kolesarje in kolesarke. V krosu sta nastopili tudi Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, ki sta dirko končali na 9. in 19. mestu. Žakljeva, ki ni imela svojega dne, je sezono svetovnega pokala po lanskem zmagoslavju končala na skupnem 3. mestu, Klemenčičeva je zasedla 12. mesto.

SAJOVIC Maja, Foto: Arhiv ŠPE

GREGORIN Teja, Foto: Arhiv ŠPE

BAUER Klemen, Foto: Arhiv ŠPE

DUGONJIĆ Damir, Foto: Arhiv ŠPE

Tanja Žakelj, Meribel, Foto: Grega Stopar

Tanja Žakelj, Svetovni pokal skupno, Foto: Grega Stopar