Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

23.05.2016

Integracija 2016 v polnem teku

V ponedeljek, 16. maja, so se v kranjski Vojašnici Petra Petriča zbrali pripadniki poveljstev in enot Slovenske vojske, ki oblikujejo zmogljivost bataljona za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo (BJRKBO) Slovenske vojske. Do petka, 20. maja, namreč poteka vaja Integracija 2016, na kateri sodelujejo pripadniki 1., 72. in logistične brigade, 430. mornariškega diviziona, Enote za komunikacijske in informacijske sisteme ter Združenega operativnega centra.

Namen vaje je integrirati poveljstvo, enote in module Slovenske vojske v BJRKBO za potrebe delovanja v tovrstnem okolju, tako se z eno skupno nalogo usposabljajo pripadnice in pripadniki dveh čet za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo, logistični element, analitični JRKB-laboratorij, vezisti in informatiki ter pripadniki za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev. Na vaji ugotavljajo/preverjajo pripravljenost, izvedli bodo dvodnevno taktično vajo, preverjene pa bodo tudi končne operativne zmogljivosti Čete za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo 1. brigade (ČJRKBO/1. BR).

Integracija 2016 se je začela s kratko slovesnostjo, na kateri je udeležence nagovorila namestnica poveljnika 1. brigade polkovnica Tanja Pečnik. Največja pričakovanja ima od poveljstva, od celotne skupine pa na vaji »kljub raznolikosti pričakuje maksimalno angažiranost in trud.«