Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.03.2012

Informativni dan o selekciji za 24. generacijo Šole za častnike

V soboto, 17. marca, bo v vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru ob 10. in 13. uri potekal informativni dan o selekciji za 24. generacijo Šole za častnike. Selekcija in izbor kandidatov za častnike, ki se bodo na Šoli za častnike šolali v letu 2013, bosta potekala med 23. julijem in 4. avgustom 2012. Vabljeni vsi zainteresirani!
Selekcija za sprejem na Šolo za častnike se izvaja vsako leto v poletnih mesecih, na njej pa s preverjanjem različnih sposobnosti izbirajo kandidate in kandidatke (v nadaljevanju je izraz kandidat uporabljen za oba spola) za prihodnje častnike Slovenske vojske. Selekcija poteka deset dni, v tem času pa strokovni delavci iz Slovenske vojske in z Ministrstva za obrambo preverijo ter ocenijo:

– vodstvene sposobnosti,
– osebnostne lastnosti,
– splošne intelektualne zmožnosti,
– gibalne in plavalne sposobnosti ter
– psihofizično vzdržljivost kandidatov.
 
Izbor prihodnjih kandidatov za častnike se izvede med tistimi udeleženci selekcije, ki so uspešno opravili vse zahtevane preizkuse. Vsako leto se glede na kadrovske potrebe Slovenske vojske določi obseg generacije Šole za častnike. To pa je hkrati tudi število kandidatov, ki se jih na podlagi doseženega rezultata izbere za šolanje. Udeleženci selekcije so z rezultatom in izborom seznanjeni zadnji dan selekcije. Vsi izbrani kandidati, ki med študijem na civilnih fakultetah niso opravili temeljnega vojaškostrokovnega usposabljanja, so pred šolanjem napoteni v Center za usposabljanje v Vipavo. Šolanje se začne vsako leto v januarju.