Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.03.2012

Humanitarni tek za Korake sreče

V petek, 30. marca, z začetkom ob 10. uri se bo v vojašnici v Cerkljah ob Krki začel 1. humanitarni tek Koraki sreče 2012, ki ga organizira Brigada zračne obrambe in letalstva Slovenske vojske v sodelovanju s športno-humanitarnim društvom Vztrajaj – Never give up.

Na tek, ki bo izveden na trasah v dolžinah 4 km in 10 km na območju vojašnice v Cerkljah ob Krki, se je prijavilo skoraj 600 tekačev. Startnina teka netekmovalne narave predstavlja humanitarni prispevek po zmožnostih posameznika.

Za vse udeležence teka sta zagotovljena tudi osvežitev in okrepčilo. Parkiranje je zagotovljeno na parkirišču pred vhodom v vojašnico. Udeleženci teka tečejo na lastno odgovornost, zdravstvena oskrba je zagotovljena.

Zbrana namenska sredstva bodo še isti dan komisijsko predana predsedniku športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up, ta pa jih bo izročil obema upravičencema oziroma njunima zastopnikoma.

Polovica sredstev bo namenjena vojaku, ki je pred leti med opravljanjem službenih obveznosti sovoznika doživel hude poškodbe, ki so mu za vedno spremenile življenje. 25-letni mladenič se je čez noč spremenil v nekaj, česar si ni predstavljal niti v najbolj morečih sanjah. Nesreča ga je prikovala na invalidski voziček, mu odvzela vid (slabo vidi le na eno oko) in mu tudi trajno poškodovala glavo. Da bi bila mera polna, se je to zgodilo fantu, ki mu tudi v domačem okolju ni bilo vse z rožicami postlano, kar je vse skupaj še poslabšalo ter ga na nek način tako še zmeraj pustilo samega sredi bojišča.

Druga polovica zbranih sredstev bo namenjena še ne sedemletnemu osnovnošolcu Lenartu. Rodil se je z Duchennovo mišičo distrofijo, najtežjo obliko mišične distrofije, za katero je značilno postopno in nezadržno propadanje mišičnih vlaken.

Več informacij: Grega Hribar, mobilni telefon 051 663 270


Trasa teka

Zgodba o Lenartu in vojaku

Humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up