Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.07.2013

Gorenjski otroci preživeli prijetne dni med slovenskimi vojaki

S predstavitvijo za predstavnike medijev se je v sredo, 17. julija, v Vojašnici Petra Petriča v Kranju končal dvotedenski tabor osnovnošolskih otrok iz Mestne občine Kranj, ki so ga organizirali in izvedli v Logistični brigadi Slovenske vojske. Namen tabora je bil otrokom iz socialno ogroženih družin omogočiti prijeten počitniški teden, preživet med slovenskimi vojaki.

Ob koncu tabora se so otrokom v kranjski vojašnici pridružili tudi župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, poveljnik Logistične brigade polkovnik Milan Žurman, načelnica Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Kranj Nada Bogataj Kržan ter brigadni podčastnik praporščak Igor Svečak, ki so z otroki podoživljali utrip tabora.

Tabor so pripadniki in pripadnice Logistične brigade organizirali v dveh skupinah po teden dni. Prva skupina 25 otrok je s taborom začela 3. julija, tabor pa se je končal 17. julija z drugo skupino 21 otrok. Za otroke so dobro poskrbeli animatorji – sedem pripadnikov in pripadnic Logistične brigade – otroci pa so aktivno preživeli čas brez šolskih obveznosti na različnih ekskurzijah po lokacijah enot Slovenske vojske.

Polkovnik Žurman je ob tej priložnosti izpostavil, da je pobuda za tabor za otroke iz socialno ogroženih družin nastala novembra lani ob obisku načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Dobrana Božiča v Mestni občini Kranj, kjer sta se z županom Bogatajem dogovorila za njegovo uresničitev v poletnih mesecih. Pri tem je polkovnik Žurman poudaril, da se vojska tudi z organizacijo tovrstnih otroških taborov želi še bolj povezati s civilno družbo, pomagati socialno ogroženim, širiti vedenja o Slovenski vojski in mladim vzbuditi domoljubno zavest.

Da pa so bili otroci resnično navdušeni nad taborom, priča tudi pismo udeleženca tabora Mihaela in njegove matere. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

From: Ksenja Dudešin [mailto:ksenjad@hotmail.com]
Sent: Monday, July 15, 2013 8:57 AM
To: Nada Bogataj-Kržan
Subject: LOGBR 2013 za otroke iz socialno ogroženih družin

Spoštovana
Ne morem se vam dovolj zahvaliti, da ste mojemu otroku, Mihaelu Dudešinu, omogočili to prečudovito izkušnjo v vojaškem taboru v kranjski vojašnici. Užival je vsak trenutek svojega bivanja tam, navdušen je še vedno nad novimi znanji in izkušnjami, druženju z vrstniki ter iskrenim, srčnim in poštenim odnosom animatorjev in ostalih vojaških oseb do vseh otrok. In saj veste, če je otrok zadovoljen, je mamica srčna.
 
Iskreno vaša Ksenja Dudešin
 
(prilagam zahvalno pismo, ki ga je Mihael napisal)

SPOŠTOVANI !
Zahvaljujem se vam da ste me vključili v vojaški tabor. Na taboru sem dobil nove prijatelje in se nekaj novega naučil.
Zaradi tabora so moje počitnice postale zelo zanimive. Na taboru mi je bila najbolj všeč vožnja s tankom.
Če nebi bil na taboru,se mi nebi nikoli to uresničilo. Na taboru so vojaki bili super z mano. Hvala vam ker ste me vključili v tabor.
 
Z lepimi pozdravi iz Tržiča
Mihael Dudešin

PS: Prosim pozdravite Kolmana, Natašo in vse ostale vojake in vojakinje, ki so bili z nami. Tako lepo je bilo, da bi šel spet.