Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.06.2019

Generalna direktorica Policije in načelnica Generalštaba Slovenske vojske obiskali pripadnike policije in vojske na državni meji

V petek, 7. junija 2019, sta generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc z delegacijama obiskali pripadnike Policije in Slovenske vojske, ki opravljajo naloge preprečevanja nedovoljenih migracij preko državne meje Republike Slovenije.

V okviru obiska sta se srečali z mešano patruljo policije in vojske, ki je v tem času opravljala navedene naloge, predstavili so jima zmogljivosti brezpilotnih letalskih sistemov Slovenske vojske, ogledali pa sta si tudi usposabljanje v policijskem Vadbenem centru Gotenica.

Strinjali sta se, da gre za zahtevno in nevarno nalogo, ki zahteva ustrezno usposobljenost in opremljenost, čemur bosta posvetili posebno pozornost. Ugotovili sta tudi, da pripadniki policije in vojske nalogo izvajajo odgovorno, strokovno in zavzeto ter da učinkovito preprečujejo nedovoljene migracije.

Skupen obisk delegacij pod vodstvom generalne direktorice Policije in načelnice Generalštaba Slovenske vojske je tudi možnost za izmenjavo izkušenj in razpravo o strokovnih vprašanjih skupnega delovanja obeh organov, hkrati pa pomeni izkazano podporo policistom in vojakom za njihovo nesebično in požrtvovalno opravljanje nalog na državni meji.