Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.09.2010

Generalmajor Šteiner v Črni vasi in Dobrepolju obiskal vojake, ki pomagajo pri odpravljanju posledic poplav

Včeraj, 26. septembra, deveti dan po vodni ujmi, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner v Črni vasi in Dobrepolju obiskal vojake, ki pomagajo pri odpravljanju posledic poplav, ter se seznanil z razmerami na terenu. Včeraj je bilo na terenu 57 pripadnikov z 20 vozili, ki so sodelovali pri čiščenju in odvozu kosovnih odpadkov.
V izjavi za medije je generalmajor mag. Šteiner dejal, da je zadovoljen z delom vojakov, saj je Slovenska vojska pri tem pridobila številne izkušnje, ki jih bo treba analizirati, poleg tega bo lahko ugotovila, kaj bo treba v prihodnje izboljšati.
Ob tem je še poudaril, da je Slovenska vojska od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje do včeraj prejela nekaj več kot 40 zahtevkov za pomoč, ki so bili tudi vsi realizirani. Ob tem je še dejal, da je bilo v devetih dneh angažiranih 1087 pripadnic in pripadnikov ter 43 vozil, trikrat pa tudi helikopter Slovenske vojske.
Generalmajor mag. Šteiner se je pogovarjal tudi s prebivalci poplavljenih območij, ki so mu dejali, da je bilo sodelovanje med njimi in Slovensko vojsko zgledno, pri tem pa ni slišal slabe besede o slovenskem vojaku.