Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.07.2010

Generalmajor mag. Šteiner obiskal črnogorskega kolega

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner je včeraj, 26. julija, končal dvodnevni obisk v oboroženih silah Republike Črne gore. Njegov gostitelj je bil načelnik Generalštaba oboroženih sil Republike Črne gore viceadmiral Dragan Samardžić. V okviru obiska se je generalmajor mag. Šteiner srečal tudi z ministrom za obrambo mag. Borom Vučinićem.

Generalmajor mag. Šteiner se je z gostiteljem pogovarjal o možnosti transporta opreme in pripadnikov Slovenske vojske za potrebe delovanja v mednarodni operaciji KFOR na Kosovu preko Črne gore, nadalje o izkušnjah Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah, govorila pa sta tudi o osnutku programa podpore Republike Slovenije Republiki Črni gori in  njeni vojski pri uresničevanju akcijskega načrta za članstvo, ko bo v letih 2011 in 2012 slovensko veleposlaništvo v Podgorici kontaktno veleposlaništvo Nata v Črni gori.

Generalmajor mag. Šteiner si je v sklopu obiska ogledal še vojaško letalsko bazo Golubovci, kjer so mu predstavili regionalni center držav Partnerstva za mir za usposabljanje pilotov.