Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

31.07.2009

Generalmajor mag. Šteiner gostil načelnika obrambnega štaba avstrijskih oboroženih sil

V četrtek, 30. julija, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner v Vojašnici generala Maistra v Mariboru na tradicionalnem letnem srečanju gostil načelnika obrambnega štaba oboroženih sil Republike Avstrije, generala Edmunda Entacherja.
Generalmajor mag. Alojz Šteiner je gostu predstavil Slovensko vojsko in njen nadaljnji razvoj, pogovarjala pa sta se tudi o delovanju in izkušnjah Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in na misijah ter o dvostranskem sodelovanju med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo na vojaškem področju. Ob koncu obiska si je general Entacher ogledal tudi nedavno odprto mariborsko Kadetnico.
V izjavi za javnost je generalmajor mag. Alojz Šteiner dejal, da sta z avstrijskim načelnikom izmenjala izkušnje o transformaciji obeh vojsk, še posebej v času gospodarske krize, ter izkušnje in poglede na sodelovanje v mednarodnih operacijah, pri čemer imata vojski veliko skupnih točk. Postavila sta tudi izhodišča za prihodnje sodelovanje med vojskama.
General Edmund Entacher je izrazil občudovanje nad uspehom mlade države Slovenije in predvsem nad napredkom Slovenske vojske, kar dokazuje tudi njeno uspešno sodelovanje v mednarodnih operacijah. Dodal je še, da ga veseli dobro sodelovanje med vojskama, za katerega je prepričan, da se bo nadaljevalo tudi v prihodnje.