Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.10.2010

Generalmajor mag. Šteiner gosti načelnika Obrambnega štaba oboroženih sil Republike Italije generala Vincenza Camporinija

Na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja mag. Alojza Šteinerja se danes, 6. oktobra, na obisku v Republiki Sloveniji mudi načelnik Obrambnega štaba oboroženih sil Republike Italije general Vincenzo Camporini.

Pripadniki Slovenske vojske so generalu Camporiniju predstavili strukturo in delovanje Slovenske vojske ter sodelovanje Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah, načelnika pa sta spregovorila tudi o dvostranskem sodelovanju med vojskama, med drugim tudi v okviru večnacionalnih kopenskih sil (Multinational Land Force – MLF), večnacionalnega centra za gorsko bojevanje in izobraževanj za pripadnike.

Načelnika Obrambnega štaba oboroženih sil Republike Italije generala Vincenza Camporinija je sprejela tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič. Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje med italijanskimi in slovenskimi obrambnimi silami zelo dobro. Ministrica se je italijanskemu načelniku zahvalila tudi za prispevek obrambnega atašeja Republike Italije brigadirja Ornella Barona pri uresničevanju dvostranskih dogodkov med Slovenijo in Italijo na obrambnem področju med njegovim mandatom v Sloveniji. Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Obrambnega štaba oboroženih sil Republike Italije general Vincenzo Camporini sta izmenjala mnenja o delovanju v mednarodnih operacijah in misijah, v katerih sodelujejo italijanske in slovenske obrambne sile, ter poudarila pomen celostnega pristopa.

Po obisku Ministrstva za obrambo in Generalštaba SV je general Camporini obiskal še Vojašnico Franca Rozmana Staneta, kjer so ga pripadniki 1. brigade SV v statično-dinamični predstavitvi seznanili s svojo opremo in delovanjem.

V nadaljevanju obiska je generala Camporinija sprejel še predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk.

V Državnrem zboru pa se je general mudil tudi pri Odboru DZ za obrambo, kjer ga je sprejel predsednik odbora Jožef Jerovšek.

Video posnetek (youtube): Brane Petrovič, MORS 

Foto: Emil Jalovec, GŠSV

Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

Načelnik Obrambnega štaba oboroženih sil Republike Italije general Vincenzo Camporini