Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.01.2011

Generalmajor Geder se je predstavil Vojaškemu odboru Nata

V sredo, 6. januarja, se je generalmajor Alan Geder udeležil svojega prvega zasedanja Vojaškega odbora Nata, na njem pa se je po izrečeni dobrodošlici predsedujočega admirala Giampaola Di Paole predstavil v vlogi slovenskega vojaškega predstavnika. Po zasedanju so generalmajorja pozdravili na tradicionalen način in sprejeli v svoje vrste preostali vojaški predstavniki zavezništva. 

General Geder je dolžnost vojaškega predstavnika pri Natu in EU ter poveljnika mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini (MSSVT) prevzel 1. januarja.

General Geder je v vlogi poveljnika MSSVT danes izvedel tudi avdio-video konferenco z vodjami podrejenih organizacijskih enot MSSVT, in sicer Nacionalnega vojaškega predstavništva pri zavezniškem poveljstvu za operacije, Nacionalnega predstavništva za povezave pri zavezniškem poveljstvu za transformacijo in Oddelka vojaškega predstavništva pri Natu in EU ter Nacionalnega podpornega elementa, na njej pa sta potekala medsebojno informiranje in usklajevanje o aktualnem dogajanju ter nalogah MSSVT.

Vojaškemu odboru EU (EUMC) se bo generalmajor Alan Geder predstavil v sredo, 12. januarja.